Kommentarer: 3
15. februar, 2013

Forandre for å bevare: Minerva på iPad!

Minerva forandrer, og tilpasser seg en digital fremtid for å bevare tidsskriftet.

Denne uken kommer Minerva som første norske tidsskrift av vår type med en iPad-utgave av det som hittil har vært kjent som ”papirutgaven”. Vi legger nå ut for salg siste utgave, der temaet er synd. I tillegg kommer en rekke faste spalter, som Filosofen, Fra Reaktionen, et intervju med Borgeren  Alle dere som ikke fikk fatt i papirutgaven, får nå en mulighet til å skaffe dere herligheten, som er spesielt designet for iPad-formatet. Kjøp den ved å klikke her, da vel! – og bruk anledningen til å gi oss ris og ros som vi kan lære av for fremtiden.

Mest lest i dag
1
Mange er skuffet over at vi ikke lærte noe av 22. juli. Det var nok alltid for mye å forvente. Til gjengjeld er debatten ikke blitt verre. Det kan vi godt takke Jens Stoltenberg for.

2
Hilde Sandvik er ingen profet. Men når den svenske harmonimodellen faller, tror hun tilliten forsvinner. – Og hvis tilliten til eliten og mellom grupper ryker, da mister vi fundamentet for den skandinaviske velferdsstaten, sier hun.

3
Aktiv dødshjelp kan bli legalisert i Storbritannia, og støttes av en tidligere erkebiskop.

Kommentarer: 3
 • Kjetil Ree

  Har lest ca. halvveis til nå, og jeg sitter foreløpig igjen med litt blandede følelser. Innholdet er bra, men:

  Det er et par-tre steder jeg sitter og tenker at enten er designet helt på jordet, eller så ser jeg stygge bugger.

  Eksempel 1: Saken «Enquete: Synd i vår tidsalder». Jeg ser Thor Bjarne Bore har svart på to spørsmål, men det grafiske designet (og ordet «enquete») antyder at også fire andre personer har svart. Jeg har imidlertid ikke klart å navigere til disse fire personenes svar. Enten er designet misvisende, eller brukervennligheten elendig, eller så er applikasjonen buggy.

  Eksempel 2: Bokanmeldelsene. Jeg kan lese bokanmeldelsen av Rune Slagstads «Spadestikk 1967-2012″, men designet antyder at det også skal være fire andre bokanmeldelser der. Hvis så er tilfelle kan jeg ikke forstå hvordan jeg kan lese dem.

  Eksempel 3: I saken «Minervasamtalen» er det en blank side mellom åpningssiden og starten av teksten. Er dette gjort med vilje? Selv ble jeg sittende noen sekunder og lure på hvor teksten ble av.

  Alt i alt: Jeg sitter litt og føler meg som en betalende betatester.

  Mvh. Kjetil

  • http://www.minervanett.no Minerva

   Kjetil:

   Det ser ut som de interaktive funksjonene fungerer hvis du holder iPad’en stående, ikke liggende. Løser det problemet ditt? Det bør også løse den blanke siden. At det ikke fungerer liggende, må være en bug. Takk for tilbakemelding!

 • Kjetil Ree

  Takk for svar; det viser seg at tingene jeg påpeker ovenfor fungerer når jeg holder iPaden stående.

  Mvh. Kjetil