Kommentarer: 2
22. februar, 2012

Jan Arild Snoen

Jan Arild Snoen (f. 1964) er journalist og kommentator i Minerva og skriver fast for Aftenposten i spalten Internrevisjonen. Twitter: @jasnoen

Homoskandale!

Konservativ sheriff avsløres som homofil. Uimotståelig for tabloid-avisen Aftenposten.

”Homoskandale rammer Romney-mann i Arizona” er Aftenpostens overskrift i dag, i en sak som dekker nesten en side.

Jeg stiller meg tvilende til om denne saken fortjener den spalteplassen den har fått i Aftenposten. Men Alf Ole Ask skal ha ros for å ha vært påpasselig med å la være å påstå at beskyldningene mot sheriff Paul Babeu er korrekte. Han bare gjengir dem, og viser til at Babeu har benektet at han har truet med å få elskeren utvist.   Hans legale status er uklar, og Babeu sier at han ikke har noen grunn til å tro at elskeren ikke har lovlig opphold.

Saken skjemmes av noen feil. I ingressen står det at ”nå ribbes den homofile mannen for verv etter verv”. Det er ikke riktig. Han har trukket seg fra Mitt Romneys kampanje-organisasjon i Arizona. Det er helt normalt dersom man blir involvert i saker som kan trekke oppmerksomheten i feil retning.

Ellers er han ikke ”ribbet” for noen verv. Han forblir i sin folkevalgte posisjon som sheriff og han er fremdeles kandidat til kongressen fra Arizonas fjerde distrikt. Men at han vil få store problemer i sin primærvalgkamp er ganske sikkert. Han var uansett en long-shot, siden han utfordrer en sittende kongressmann.

Ask skriver også om Babeus elsker at ”hans identitet er ikke blåst av mediene”. Det er merkelig, siden Ask viser til ukeavisen som blåste saken, og de har både fullt navn og bilde av mannen. Mer ”blåst” kan man vel ikke bli.

Litt morsomt er at et IKKE har falt ut  i denne setningen: ”Det er sterke grupper av kristne og høyreorienterte i dette området, og de er spesielt begeistret for homofile”.

Twitter: @jasnoen

Kommentarer: 2
 • Mina

  Jeg skjønner ikke hvorfor Alf Ole Ask er USA-korrespondent. Han ser ikke ut til å skjønne noe som helst av det amerikanske samfunnet, men ser konsekvent alt gjennom norske briller. I tillegg slurver han ofte med fakta.

 • Doremus

  "Jeg skjønner ikke hvorfor Alf Ole Ask er USA-korrespondent. Han ser ikke ut til å skjønne noe som helst av det amerikanske samfunnet, men ser konsekvent alt gjennom norske briller."

  Svarte du ikke nettopp på ditt eget spørsmål? ;-)

 • Gaupe Brenderup

  Jeg skjønner ikke hvorfor Jan Arild Snoen ikke er USA-korrespondent, selv om han mente John McCain ville vinne sist presidentvalg. Jeg er dog virkelig vært en tilhenger av å ha Snoen gående for NRK i stedet for mr. Gelius.

 • johan

  Siste gang norske medier hadde en god reporter der over var Jahn Otto Johansen på allehånde Americana, mens Bjørn Hansen dekket alt innen 'assumptions sure to cement your popularity with established liberals'.. Ole Torp hadde et 'dårlig organ' – som han visstnok er født med, mens Jon Gelius har blitt bedre og bedre etterhvert!
  Nyansert ordvalg og tydelig artikulasjon gjør at man også følger bedre med i hva han sier..
  Hans nylige reportasje fra gravplassen til Sondre Norheim var et blinkskudd!!