Politikk

100 har meldt seg inn i Venstre

POSITIVE REAKSJONER: Nestleder Ola Elvestuen har fått positive og avventende reaksjoner fra velgerne etter at det ble kjent at partiet går inn for regjeringssamarbeid med Høyre og Frp.

Bilde: Venstre

Like mange melder seg inn som ut etter at partiet bestemte seg for å gå i regjeringsforhandlinger.

Flere medier har rapportert om medlemsflukt fra det som nå trolig blir den nye lillebroren i det borgerlige regjeringssamarbeidet. Men det som ikke har kommet like tydelig frem, er at like mange har meldt seg inn.

– Akkurat nå er det omtrent hundre som har meldt seg inn og like mange som har meldt seg ut, sier partiets kommunikasjonssjef Steinar Haugsvær.

Haugsvær understreker at tallene er omtrentlige.

– Det jeg har fått av tilbakemeldinger har vært positivt eller avventende. Det er  mange som er nysgjerrige på hva vi klarer å få til, sier nestleder Ola Elvestuen i Venstre.

Bli abonnent på Minerva, høyresidens nettavis: Kun 1,- første måneden!

Vedtok forhandlinger

Inn- og utmeldingene kommer etter at et flertall på landsstyremøtet vedtok å gå fra sonderinger til forhandlinger om regjeringssamarbeidet. En tredjedel, anført av tidligere leder Odd Einar Dørum og nestleder Terje Breivik, stemte mot.

De fleste antar at forhandlingene vil bli vellykkede, og at det dermed blir et trepartisamarbeid som blir avhengig av støtte fra KrF eller andre partier på Stortinget.

Nestleder i Finnmark Venstre, Carina Borch Abrahamsen, sier til NRK at hun vil melde seg ut av partiet.

– Min grense er her. Når Venstre velger å gå denne veien kan ikke jeg være med videre, sier hun.

Bli abonnent

Da får du tilgang til alle artikler. Det tar under ett minutt.

Prøv i en måned for 1,-
Allerede abonnent? Logg inn

Fra forsiden