Derfor krangler partitoppene

Dårlig ledelseskultur og skyhøye ambisjoner er en dårlig kombinasjon som går igjen på tvers av det politiske spekteret.

Publisert Sist oppdatert

Venstre-leder Trine Skei Grande har skjelt ut partifelle og Stortingets visepresident Abid Raja – rett nok forsøksvis bak hans rygg, i den grad det regnes som formildende.

Bakgrunnen var uenigheten om hvorvidt staten skulle kaste bort nok en halv million kroner med integreringspenger til Human Rights Service: Skei Grande aksepterte at det var et være eller ikke være for Fremskrittspartiet å kaste bort også disse pengene, når vi allikevel kaster bort så mange andre penger på dette feltet, mens Raja mente det var et være eller ikke være for Venstre ikke å kaste bort akkurat disse pengene.

Skei Grande har beklaget og sagt at det gikk «en kule varmt» – men det er langt fra første gang det går en kule varmt mellom de to. Foran Venstres landsmøte i 2017 var det åpen strid om strategien for regjeringssamarbeid (den gang var det Raja som var knallhard på at Venstre måtte frede Fremskrittspartiet i regjering); i vår var det konflikt knyttet til Grandes unektelig svake håndtering av kornåkerhistorien.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS