KOMMENTAR

Er det i det hele tatt mulig å gi Venstre en tydelig liberal profil når Sylvi Listhaug hele tiden spøker i bakgrunnen? Foto: Håkon Jacobsen/regjeringen.no

Venstre trenger mer enn en ny leder

Abid Raja sier han støtter Skei Grande som partileder, samtidig som Aftenposten trykker hans to siders kandidatpresentasjon. Jeg legger mest vekt på det siste.

Publisert Sist oppdatert

Mange partier har gjort et dårlig kommunevalg, men på kort sikt ser det ut til at bare én partileder lever farlig, og det er Trine Skei Grande. Selv blåser hun av det, men noe annet kan hun da heller ikke gjøre inntil det er klart at hun har mistet støtten til å fortsette.

Skei Grande ble partileder i 2010. Ni år er ganske lenge, selv om både Siv Jensen og Erna Solberg har sittet lenger. De tre første valgene til Grande ga ganske gode resultater til Venstre å være, mellom 5,2 og 6,3 prosent. Men i 2017 lekte partiet igjen med sperregrensen, og årets resultat på 3,9 prosent peker mot enda større problemer neste gang. Noen partiledere klarer å gi seg på topp. Slik blir det nok ikke for Skei Grande.

Det hjelper heller ikke at de to nestlederne hennes, Ola Elvestuen og Terje Breivik, heller ikke er blant landets beste politiske kommunikatører, for å si det slik. Det må være fristende for valgkomiteen å bytte ut hele trioen, men dét tør de vel ikke.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS