Avkriminaliseringen kommer!

Selv om flertallet fremdeles er imot avkriminalisering av narkotika, er Bård Standal, nestleder i Foreningen Tryggere Ruspolitikk, sikker på at tiden jobber for hans sak.

Publisert Sist oppdatert

Minerva offentliggjør i dag en meningsmåling som viser en høyere oppslutning om liberalisering av narkotikalovgivningen enn det tidligere målinger har vist. Foreningen Tryggere Ruspolitikk har bestilt målingen. Minerva har snakket med foreningens nestleder Bård Standal.

- Dere har tatt initiativet til, og betalt for, denne meningsmålingen fordi dere mener at Actis’ sine målinger gir et feilaktig bilde. Hva er galt med Actis-målingene?

- Actis sin måling stiller spørsmålet om det «bør være lov å selge, ha og bruke cannabis i Norge». Det er tre spørsmål i ett. Å slå sammen dette er metodisk feilaktig og villedende, noe du lærer på grunnkurset i metode. Egentlig spør de kun om det mest ytterliggående, nemlig om «det bør være lov å selge». I tillegg kvalifiserer ikke Actis hva de mener med ”selge”, slik at det omfatter alt salg. Du må derfor svare nei på spørsmålet deres om du er mot at skolekorpset skal kunne selge cannabis på loppemarkedet.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 699,- i året,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 89,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1050,-

Bestill her