Irish Naval personnel from the LÉ Eithne (P31) rescuing migrants as part of Operation Triton.
Irish Naval personnel from the LÉ Eithne (P31) rescuing migrants as part of Operation Triton.

Afrika har selv løsningen på migrasjonsproblemet

I fjor druknet 2275 i Middelhavet og mange ventes å lide samme skjebne i år. Flere sier at Europa ignorerer drukningene og må ta ansvar, men er løsningen åpne grenser?

Publisert Sist oppdatert

Det finnes selvsagt flere løsninger på migrasjonskrisen enn at Schengen åpner eller lukker grensen. Men i Europa har få, om ingen, snakket om andre muligheter. Sannheten er at migrasjon til Europa fra Afrika vil ta slutt idet landene på den andre siden av Middelhavet selv stopper den, ved å faktisk åpne egne grenser fullstendig.

Noen argumentere for migrasjonen til Europa ved å påpeke at mennesker har migrert i tusenvis av år.  Det har de selvsagt rett i, men de aller færreste fikk etablere seg der de ville. De migrantene som kommer i dag er stort sett fra totalitære, ustabile og fattige land i Sub-Sahara. Flere har sittet lengre perioder i inhumane interneringsleire i Libya, ofte betalt for av EU-land, og de har betalt smuglere mye mer enn hva en vanlig flybillett til Norge koster.

Migrantene utnyttes av menneskesmuglere i alle ledd. Det starter med lovnader om et paradis som ikke finnes og fortsetter med krav om ytterligere betaling oppover i Afrika til Libya, der deres familier igjen presses for mer penger for å frakte dem over havet. 

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Digitalt årsabonnement og kvartalstidsskrift til 1050 kr i året

Bestill her