NYHET

Kritikkstorm mot britisk LHBT-organisasjon

Flere virksomheter trekker seg fra samarbeid med Stonewall. Selv mener organisasjonen at den er offer for et koordinert angrep.

Publisert Sist oppdatert

Stonewall er Storbritannias største rettighetsorganisasjon for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner (LHBT). Den ble grunnlagt i 1989 og er oppkalt etter den berømte baren i New York, hvor opptøyene tyve år tidligere markerte en av milepælene i moderne vestlig homohistorie. Den siste tiden har imidlertid organisasjonen høstet kritikk fra flere hold for måten den driver aktivisme.

Blant sitt rettighetsarbeid tilbyr Stonewall virksomheter et Diversity Champions-program for å sørge for at arbeidsplasser virkelig er inkluderende for LHBT-personer. Prisen skal være på 2500 pund (drøyt 29 000 kr) og over 850 organisasjoner er med i programmet, hvorav omtrent 250 av disse er offentlige foretak, ifølge Telegraph.

Minerva har tidligere skrevet om et lignende program i Sverige, hvor den svenske organisasjonen for seksuelle minoriteter RFSL har tilbudt såkalt LHBT-sertifisering til bedrifter og offentlige virksomheter.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 699,- i året,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 89,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1050,-

Bestill her