NYHET

Aleksej Navalnyjs sjefsstrateg Leonid Volkov er i Oslo i forbindelse med Oslo Freedom Forum.
Aleksej Navalnyjs sjefsstrateg Leonid Volkov er i Oslo i forbindelse med Oslo Freedom Forum.

– Legitimiteten til Putin-regimet har blitt kraftig svekket

Aleksej Navalnyjs sjefsstrateg Leonid Volkov mener strategien med smart stemmegiving har stresset myndighetene, og fått dem til å blottlegge hvor autoritære de er. Derfor har den vært en suksess.

Publisert Sist oppdatert

Mandag arrangerte Civita og Oslo Freedom Forum et frokostmøte med Leonid Volkov, sjefsstrateg og tidligere valgkampleder for opposisjonslederen Aleksej Navalnyj.

Parlamentsvalget i Russland for to uker siden gav offisielt et solid flertall til partiet Forent Russland, som regnes som Vladimir Putins parti selv om presidenten ikke er medlem selv. Forent Russland fikk litt over 49 prosent av stemmene, mens kommunistpartiet, som ble nest størst, fikk 19 prosent.

Samtidig er det rapportert om flere tusen antatte tilfeller av valgfusk, inkludert pakking av stemmesedler og trusler mot observatører. Andre rapporterer om offentlig ansatte som har blitt presset til å stemme, og om manipulering av elektronisk stemmegiving. Ifølge en analyse fra matematikeren Sergej Sjpilkin, var den virkelige oppslutningen til Forent Russland på mellom 31 og 35 prosent. Nesten like mange stemte på kommunistpartiet.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,- i året,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS