NYHET

Russiske medier melder at Aleksej Navalnyjs kone Julija Navalnaja skal ha reist tilbake til Tyskland.
Russiske medier melder at Aleksej Navalnyjs kone Julija Navalnaja skal ha reist tilbake til Tyskland.

Navalnyjs kone skal ha reist til Tyskland

Fengslingen av Aleksej Navalnyj har utløst store protester i Russland. Dumaen bes endre loven for å forhindre at Navalnyj og hans kone kan stille til valg.

Publisert

Forrige uke ble det klart at den russiske dissidenten Aleksej Navalnyj må i fengsel for å ha brutt vilkårene for en betinget fengselsdom han mottok i 2014. Navalnyj ble i august i fjor forgiftet av nervegiften novitsjok og ble fraktet til Tyskland for behandling. Det er reisen og oppholdet i Tyskland som skal ha brutt med vilkårene for den betingede dommen. Navalnyj hadde meldeplikt, men har forklart seg med at han lå i koma. 17. januar returnerte han til Russland med sin kone Julija, og ble umiddelbart anholdt av russisk politi på flyplassen i Moskva.

I kjølvannet av arrestasjonen har det vært demonstrasjoner flere steder i landet, og demonstranter melder om voldelige reaksjoner fra russisk politi. Ifølge Reuters har over 11 000 personer blitt anholdt etter at demonstrasjonene til støtte for Navalnyj startet.

Nå melder russiske medier at Navalnyjs kone skal ha reist tilbake til Tyskland. Julija Navalnaja skal ha blitt anholdt to ganger under demonstrasjonene de siste to ukene, men ble løslatt kort tid senere uten siktelse. Ekteparets advokater har fortalt nyhetsbyrået TASS at de ikke kan bekrefte eller gi noen informasjon om Navalnajas utreise.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,- i året,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS