NYHET

Fersk delstatsminister trakk seg etter kraftig kritikk fra Merkel

For første gang ble en tysk delstatsminister valgt med hjelp fra Alternative für Deutschland (AfD). Nå har han trukket seg etter at Angela Merkel uttalte at avgjørelsen burde reverseres – etter bare én dag i ministerstolen.

Publisert Sist oppdatert

Oppdatering: Torsdag ble det kjent at den nyvalgte delstatsministeren vil trekke seg fra vervet, etter bare én dag i ministerstolen. Han vil at parlamentet skal oppløses for deretter å kunne lyse ut nyvalg.

Gårsdagens valg av delstatsminister i den tidligere øst-tyske staten Thüringen fikk et svært overraskende utfall. Partiene CDU, FDP og AfD gikk sammen om å stemme frem Thomas Kemmerich fra FDP som ny minister. Kemmerlich vant med én stemme foran den tidligere ministeren Bodo Ramelow fra Die Linke, som hadde støtte Die Grünen og SPD.

I Tyskland er det første gang at noen av de andre partiene benytter seg av AfDs stemmer for å få flertall, og for de aller fleste kom avgjørelsen fra FDP og CDU som et sjokk. Helt frem til avstemningen har disse partienes budskap vært at de ikke vil samarbeide med AfD.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,-
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS