KOMMENTAR

Kongresskvinnen Maxine Waters uttalte til amerikanske medier lørdag at «Vi må være mer konfronterende» dersom Derek Chauvin frifinnes for drapet på George Floyd. Retorikken bør kritiseres, selv om den var ment i beste mening, skriver Magnus Nordmo Eriksen.

Ord betyr noe... når de kommer fra høyre

I det amerikanske politiske klimaet legges det mye vekt på hvilke konsekvenser politikernes ord kan ha. Da må også politikere til venstre kritiseres for problematisk retorikk.

Publisert

Den demokratiske kongresskvinnen Maxine Waters har pusset på seg republikanske politikere ved å uttale seg om rettssaken mot den tidligere politibetjenten Derek Chauvin, som i mai i fjor drepte George Floyd.

Juryen har trukket seg tilbake for å overveie. Jo lenger overveielsen varer, desto større kan man frykte at risikoen er for at Chauvin ikke blir dømt.

I mellomtiden holder USA pusten. Utfallet av saken vil ha mye å si for om det igjen blir store opptøyer over hele landet. Lørdag 17. april uttalte Waters – som representerer Californias 43. distrikt i Kongressen – under en markering at hun håper og forventer at Chauvin finnes skyldig. «Ikke bare for uaktsomt drap. Dette er drap», uttalte hun til CNN.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS