SPALTIST

Joe Bidens løgner river ned nok en skanse i det amerikanske samfunnet

I stedet for å holde valgløftet om å samle alle amerikanere, viser Biden at også han har mer å tjene på partipolitisk spill og fordreining av sannheten.

Publisert

Det er få ting som irriterer meg like mye som den enorme skjevheten i måten pressen behandler ulike personer på. Det er opplagt at Donald Trump var vanskelig å forholde seg til for pressefolk. Men det bør ikke forhindre pressen fra å være kritisk også i dekningen av etterfølgeren.

Den siste store kontroversen har vist hvor utrolig skakkjørt det amerikanske politiske samfunnet er blitt. Det eneste begrepet jeg kommer på som beskriver det i tilfredsstillende grad, er det amerikanske soldater fant på under andre verdenskrig: FUBAR. (Fucked up beyond any recognition).

Georgia har i lys av betenkelighetene rundt valget innført en strengere valglov. Det bør være et gode for alle amerikanere at begge sidene av politikken har tro på det demokratiske systemet. Sentralt i lovverket er standardisering av minimumsåpningstider for valglokaler under forhåndsstemming, krav om å legitimere seg og forbud mot at politiske aktivister skal påvirke folk på vei inn i valglokalet.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,-
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS