Slik skal Venstre gjenvinne velgerne i distriktene

– Vi må ha respekt for at folk ikke ønsker å forandre det som ofte er det trygge, sier kommunalpolitisk talsperson André Skjelstad.

Publisert Sist oppdatert

Venstre gjorde det dårlig i distriktene ved fjorårets stortingsvalg. I André N. Skjelstads eget valgdistrikt, Nord-Trøndelag (som nå er slått sammen med sør til det nye storfylket Trøndelag), fikk partiet knappe 2,2 % og Skjelstad ble innvalgt på Stortinget på utjevningsmandat, slik halvparten av stortingsgruppen til Venstre ble i valgdistriktene Nord-Trøndelag, Sør-Trøndelag, Buskerud og Vestfold. Det var oppslutningen i byene som sikret Skjelstad og stortingskollegaene utjevningsmandatene.

– Da er det ikke velgerne det er noe galt med, men det er vi som ikke har formidlet politikken tydelig nok. Med under 3 prosent i distriktene ved forrige valg har vi en jobb å gjøre å synliggjøre vår politikk for distriktene. Det er det minste problemet i verden å se at vi ikke greide å få det frem på en god nok måte, sier Skjelstad til Minerva.

Skjelstad har tidligere har uttalt til Trønder-Avisa at noe av det viktigste for Venstre i den kommende stortingsperioden, blir å gjenvinne tilliten til partiene i distriktene.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Digitalt årsabonnement og kvartalstidsskrift til 1050 kr i året

Bestill her