NYHET

Nasjonalmonumentet for krigens ofre 1940-45 er et monument i hovedstaden også over ofrene fra kampen om Narvik under andre verdenskrig, mener forsvarsminister Odd Roger Enoksen. Han vil ikke ta initiativ til et eget monument for kamphandlingene i Narvik.

Fikk nei fra forsvarsministeren, men vil jobbe videre for krigsminnesmerke

Stortingsrepresentant Bård Ludvig Thorheim er skuffet over at regjeringen ikke vil ta initiativ til et monument i hovedstaden for kampene i Narvik, men gir ikke opp. Støtten i befolkningen er sterk, sier han.

Publisert

Burde kampen om Narvik våren 1940 markeres med et eget nasjonalt monument i hovedstaden? Spørsmålet er aktualisert av den kommende norske storfilmen Kampen om Narvik, som opprinnelig skulle kommet på kino før jul.

I en kronikk i Minerva før jul tok rådgiver i Civita Eirik Løkke til orde for et eget nasjonalt minnesmerke for kamphandlingene i Narvik, hvor allierte styrker lyktes i å gjenerobre den nordnorske byen 28. mai 1940. Løkke fikk støtte av museumsleder ved Narviksenteret Ulf Eirik Torgersen og stortingsrepresentant for Høyre i Nordland Bård Ludvig Thorheim.

– Historien inneholder så mye mer enn senkingen av Blücher i Oslofjorden eller motstandsbevegelsen, som gjerne dominerer fortellingen sørpå, uttalte Torgersen til Minerva.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS