NYHET

– Dette viser hvilke problemer gode hensikter kan få ved at man også rammer helt legitime ytringer, uttaler Anine Kierulf om Facebooks nye retningslinje.
– Dette viser hvilke problemer gode hensikter kan få ved at man også rammer helt legitime ytringer, uttaler Anine Kierulf om Facebooks nye retningslinje.

– Facebook har satt seg i en umulig situasjon

– De får hele tiden kjeft for enten å ha tatt bort for mye eller for lite. I realiteten er det å være redaktør på en så stor plattform nok en umulig oppgave, mener Anine Kierulf.

Publisert

I et sett nye retningslinjer lansert av Facebook i starten av forrige måned tar selskapet nye skritt for å bekjempe det de omtaler som «Covid-19-relatert innhold som kan føre til skade i den virkelige verden».

I retningslinjene skriver selskapet at de fremover vil fjerne påstander som blant annet gir uttrykk for at «bruk av munnbind ikke er til hjelp for å forhindre spredningen av Covid-19» eller hevder «at offentlige helsemyndigheter ikke anbefaler at friske mennesker bruker munnbind». Til Minerva har Facebook presisert at konteksten noe er ytret i vil ha betydning for hvorvidt selskapet vil fjerne ytringen, men har samtidig klargjort at blant annet en ytring fra Anders Tegnell om at «munnbind kan øke risikoen for smittespredning», mest sannsynlig ikke vil være tillatt på plattformen fremover.

I tillegg vil plattformen også fremover forby ytringer om er egnet til å bygge opp om vaksineskepsis, som at «Covid-19-vaksiner ikke effektivt forebygger Covid-19» eller «at Covid-19-vaksiner ikke er testet», vil også kunne bli fjernet etter den nye retningslinjen, i tillegg til påstander om at «Covid-19 er laget av mennesker, inkludert, påstander om at det ble produsert eller bioteknisk utviklet».

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,- i året,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her