Politikk

Anklager Høyre-kolleger for fartsblindhet

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ingen i Høyres stortingsgruppe har så langt støttet kravet om å utsette stengingen av FM–nettet. Men Lenvik-ordfører Geir-Inge Sivertsen (H) ber landets folkevalgte tenke seg om én gang til.

– Vi er ikke mot ny teknologi, men har vært opptatt av at man ikke må avvikle et fungerende system, uten at et nytt og fungerende system er på plass. Det er vi ikke sikre på og vi har fått noen indikasjoner på at man får dårligere dekning i deler av kommunen med DAB, sier Sivertsen til Minerva.

I Troms-kommunen med 11.618 innbyggere er det noen som bor i områder der det rapporteres at man ikke får inn radiosignal som før med det nye DAB-nettet, opplyser han.

– Vi ønsker at innbyggerne skal ha følelsen av å få samme tilbud uansett hvor man bor. Så lenge myndighetene mener det er ivaretatt er det greit, men hvis man er usikker bør man se om man skal forlenge FM-nettet en tid for å sikre tilbudet.

Ordfører Geir-Inge Sivertsen i Lenvik kommune
Ordfører Geir-Inge Sivertsen i Lenvik kommune

Han tror det er viktigere med radio-tilgang for folk i bygde–Norge.

– Flere ferdes over lengre strekninger langs vei, i bil og det er også mye trafikk til sjøs. På sjøen er det å kunne høre radio og værmelding og på den måten ha kontakt med omverden noe som oppfattes som en ekstra trygghet og et sosialt element i hverdagen.

Han sier de ikke står alene i bønnen om å stanse stengingen av FM–nettet. Flere andre kommuner har sendt liknende uttalelser til myndighetene i Oslo.

– I så måte synes jeg at man har blitt hørt og nå begynner debatten også å løftes opp på Stortinget.

– Ingen i Høyres stortingsgruppe vil utsette stengingen?

– Det er vel kanskje ikke så overraskende, man har tatt en beslutning og så lenge rådene og tilbakemeldingene man får bekrefter at det fungerer så slår man seg til ro. Så er det å håpe at man vil kunne stå for dette i ettertid.

Ordføreren peker på at dette er en sak der bygde–Norge og Oslo-gryta ser ulikt på saken.

– Man kan fort bli blind for at det som er velfungerende i urbane strøk ikke fungerer like bra andre plasser. Om man tror det fungerer på samme måte som det gjør rundt deg alle andre steder kan man bli fartsblind og fatte vedtak på feil premisser.

***

Illustrasjonsfoto: Duncan Rawlinson – Flickr.com – image description page, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=346413

Bli abonnent

Da får du tilgang til alle artikler. Det tar under ett minutt.

Prøv i en måned for 1,-
Allerede abonnent? Logg inn

Fra forsiden