Heltinnen i Berlin

«Til Berlin faller – Nordmenn i det tredje riket» gir et rikt innblikk i nordmenns liv i Berlin under annen verdenskrig, men kunne med fordel hatt en mindre heltemodig og mer balansert fremstilling. 

Publisert Sist oppdatert

Wanda Maria Heger. For en fascinerende livshistorie denne kvinnen har. Og for en innsats hun la ned for å hjelpe norske fanger i Tyskland under annen verdenskrig.

I sin nye bok Til Berlin faller vier Erle Marie Sørheim stor plass til Wanda Heger, og det er med god grunn. Jeg skal komme tilbake til hvorfor, men Sørheims bok gir jevnt over et rikt innblikk i det store mangfoldet blant nordmenn som oppholdt seg i Tyskland under krigen. Boken inneholder en rekke personlige historier og et stort persongalleri.

Journalisten Theo Findahl og hans nevø Sverre Bergh er henholdsvis korrespondent i Berlin og student i Dresden. I tillegg  til disse to følger boken de deporterte nordmennene som ble sendt til Tyskland med tvang – juristen Johan Bernhard Hjort med familie, hans datter Wanda, motstandsmannen Bjørn Heger samt rektor ved Universitetet i Oslo, Didrik Arup Seip.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 699,- i året,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 89,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1050,-

Bestill her