NYHET

Direktør for National Institute of Allergy and Infectious Diseases, Anthony Fauci er ikke redd for å korrigere eller motsi president Donald Trump om koronaviruset. Nå spekuleres det i amerikanske medier om hvor lenge Trump lar ham fortsette i jobben.

Lever Trumps smitteekspert på lånt tid?

Anthony Fauci nyter stor respekt blant amerikanere for håndteringen av koronaviruset. Nå spekuleres det om hvor lenge Trump lar ham fortsette i jobben.

Publisert

Dr. Anthony Fauci har raskt blitt et allmenn kjent navn blant amerikanere. Den 79 år gamle immunologen er landets ledende ekspert på smittsomme sykdommer, og har den siste tiden delt podium med president Donald Trump på pressekonferansene i forbindelse med koronaepidemien.

Fauci har vært direktør for National Institute of Allergy and Infectious Diseases siden 1984, og har fått mye av æren for å ha ansporet Reagan-administrasjonen til å innføre tiltak mot AIDS-epidemien. Han skal dermed ha evne til å forhandle om vanskelige politiske saker.

Presidenten følger sitt faste mønster hvor han kaster ut teorier og egne vurderinger om virusets gang, godt blandet med stikk til sine kritikere i media og politikken. Fauci våger i stadig større grad å motsi eller rette på Trumps utsagn. Denne fremtredenen har gjort ham populær blant presidentens kritikere, og underbygget bildet av en stabil og ansvarlig person i rommet som motvekt til Trump.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS