MOT VEGGEN

Senterpartiets sentrale valgkampåpning på Eidsvoll 4. august 2017
Senterpartiets sentrale valgkampåpning på Eidsvoll 4. august 2017

Sp vil: Norge skal produsere antibiotika via Statmed

Er dette en luftig visjon eller har partiet også politikken som skal til? Hva med virkemidlene? Har de greie på det de skriver om? Og går det virkelig an i vår tid å kalle et statlig selskap for Statmed? Vi tok en sjekk med Kjersti Toppe.

Publisert

I en serie ukentlige saker dukker Minerva ned i utvalgte punkter fra de ulike stortingspartienes program før høstens valg. Punktene som listes opp ser som regel greie nok ut, sånn ved første øyenkast. Problemene starter ofte når en spør seg selv hvordan de tenker få til dette? Er dette en luftig visjon eller har partiet også politikken som skal til? Hva med virkemidlene? Har de greie på det de skriver om? For å unngå at fantasien løper løpsk, kontakter Minerva partiene og ber dem utdype.

Dagens parti er Senterpartiet.

Kjersti Toppe er en svært travel politiker, knapt mulig å få tak i per e-post via pressevakt. Toppe er også en politiker med rykte for å ville forby saker, forbud hun ikke får gjennomslag for. Hun tenker stadig på nordmenns beste, oftest mot deres egen vilje, og har prøvd seg på alt fra forbud mot pappvin til smak på e-sigaretter. Nå er det overforbruket av antibiotika hun er ute etter. Forbud er det ikke snakk om, i alle fall ikke ennå. I første omgang vil Senterpartiet og Toppe ha forbruket ned, igjen til vårt eget beste. Resistens er i dag definert som en av de største truslene verden står overfor, blant annet av FN og WHO.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,- i året,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS