NYHET

– Du taper ikke valg på å fremstå som antisemitt i Ungarn, snarere tvert om

Det sier forstander i Det mosaiske trossamfunn i Oslo, Ervin Kohn. Han mener Viktor Orbán ikke nødvendigvis er antisemitt, men en opportunist som tjener på å spille på antisemittisme.

Publisert

Ungarns statsminister Viktor Orbán vant sitt fjerde strake parlamentsvalg søndag, og med ⅔ flertall har han mulighet til å fortsette å sette betydelig preg på landet som kritikere i årevis har pekt på at beveger seg i en stadig mer autoritær retning.

I sin seierstale uttalte Orban at seieren nok vil bli husket for resten av livet, fordi partiet hans måtte kjempe mot det han kalte «den største, overveldende kraften», bl.a. den internasjonale venstresiden, Soros-imperiet med alle dets penger og de internasjonale hovedstrømsmediene. Orban trakk også frem Ukrainas president Zelenskyj som del av disse kreftene.

Zelenskyj karakteriserte Orban som ute av kontakt med resten av Europa over hans uttalelser og reaksjoner på Russlands invasjon. Orban har gått med på de fleste EU-sanksjoner mot Russland, men nekter å tillate våpenleveranser via Ungarn, og importerer fremdeles russisk olje og gass.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,-
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS