Fagbevegelsen har selv skylda for at de endte opp med Støre

Hvis arbeiderne ikke vil ha Støre som leder, burde de nesten starte sitt eget parti.

Publisert Sist oppdatert

En del folk (meg selv inkludert) har etter hvert skrevet mye om hvor dårlig egnet Jonas Gahr Støre er til lede Arbeiderpartiet. Vår mistanke om at skipsmeglersønnen fra Ris ikke vekker tillit hos arbeidsfolk her i de små forskjellers hjemland, blir styrket av den nye målingen som viser at bare 49 prosent av Aps velgere mener han gjør det bra som partiets leder. Det gjør også partiets valgresultat blant LO-medlemmer, som endte på 38,4 prosent, en nedgang på 7,3 prosentpoeng siden forrige valg.

Mange potensielle Ap-velgere kunne nok tenkt seg en person med en mer gjennomsnittlig bakgrunn til å fronte partiet, en person som ga inntrykk av å forstå seg på vanlige folk. Men hvem sin feil er det at Arbeiderpartiet har endt opp med Støre? Han var selv inne på svaret i sin tale til LO Stats kartellkonferanse i forrige uke: Det er arbeidernes egen feil.

«Vi som parti leverte ikke. Men jeg vil si: Fagbevegelsen leverte heller ikke», fikk delegatene beskjed om fra Støre. Han fortalte hvordan partiledelsen til stadighet får høre at det er for få vanlige arbeidsfolk i toppen av partiet, men mente at det ikke bare er partiets ansvar. Det er også fagbevegelsens ansvar. Derfor etterlyste han et bedre arbeid med å få vanlige arbeidsfolk opp og fram i politikken.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,- i året,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS