SPALTIST

Arbeiderpartiet og Ingvild Kjerkols bekymring om at vaksinepass vil skape en todeling av samfunnet, er rettferdighetstenkning ut fra prinsippet om at hvis ikke alle kan få et gode, skal ingen ha det, skriver Arild Pedersen.

Om å melde (vaksine)pass

De likelydende advarslene mot vaksinepass fra Arbeiderpartiet og FHI er foruroligende. Er det viktigst at alle skal fortsette å ha det like ille?

Publisert

Sant å si spiller det ikke så stor rolle, dette vaksinepasset. Det handler bare om noen få måneder. Selv er jeg vaksinert første gang, og det har nå gått så mange uker at vaksinen ikke bare er blitt virksom, men høyst sannsynlig gir så god beskyttelse, kanskje 80 prosent, at jeg nesten kunne klart meg uten en andre gang. Det er da også grunnen til at andre gang er flyttet fra tre uker til seks uker etter første dose. Kanskje allerede i juli er vi alle tilbake til normalen.

Likevel må jeg gi en kommentar til noen foruroligende uttalelser i anledning vaksinepass fra bl.a. Preben Aavitsland i FHI, og Ingvild Kjerkol fra Ap.

De har kommet med nokså likelydende innvendinger mot å dele ut slike pass, som kan åpne tilbakevending til en normal verden for innehaverne. Og allerede denne likelydige enigheten er foruroligende.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS