NYHET

Rødt og ungdomspartiet Rød Ungdom vil prioritere gulrot fremfor pisk, og ønsker å fjerne fraværsgrensen. Bildet er av daværende RU-leder Linn-Elise Øhn Mehlen under en markering mot regjeringens forslag til ny fraværsgrense i skolen våren 2016.

Opposisjonen delt i synet på fraværsgrensen

Ap ønsker flere supplerende tiltak. SV mener ordningen må justeres kraftig om den skal fortsette. Rødt vil bruke gulrot fremfor pisk, og avskaffe hele regelverket.

Publisert

På en pressekonferanse i går ble den siste rapporten om fraværsgrensen for elever ved landets videregående skoler presentert. Ifølge rapporten har grensen lykkes med å nå en av de to målsetningene reformen hadde; å redusere fraværet blant norske elever. Fraværet har sunket med 27 prosent, kunne prosjektleder Jon Rogstad fortelle.

Å redusere frafallet var den andre målsetningen. Foreløpig tydet forskningen på at til tross for at noen av de som skulker mest har redusert sitt fravær, går de fremdeles over fraværsgrensen. Det er ikke færre elever som ikke vurderes i fag. De som ikke får vurdering, får det nå i flere fag enn tidligere. Dette er imidlertid en svært liten gruppe elever, og konklusjonen fra rapporten var at dagens ordning fungerer veldig bra for de fleste.

Kunnskapsminister Guri Melby var også tilstede under pressekonferansen. Hun var ikke overrasket over at fraværsgrensen har hatt en positiv effekt på flertallet av elever, men påpekte at det var skepsis til hvordan reglene kunne påvirke mindretallet av elever som faller utenfor. Ettersom tallene ikke tyder på at fraværsgrensen har bidratt til å øke frafallet, tror Melby at man nå kan avslutte diskusjonen om det bør være en satt grense for maksimalt fravær i videregående skole. Hun vil heller fokusere på hvilke andre tiltak som er viktige for elevene som faller utenfor.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS