I iveren etter å påføre regjeringen nederlag, skyter Ap seg selv i foten

SØNDAGSÅPENT: Allerede før et konkret forslag lå på bordet, gav stortingsflertallet tydelig beskjed om at det ikke er aktuelt å liberalisere reglene for søndagshandel.

Publisert Sist oppdatert

«Har Arbeiderpartiet vært for kompromissvillige i Stortinget?», var spørsmålet Gahr Støre stilte landsstyret da partiet gjorde opp regnskap etter valgnederlaget i september i fjor. Svaret på retoriske spørsmål er sjeldent overraskende:

Arbeiderpartiet har et åpenbart behov for å markere seg og sine primærstandpunkt om de skal reise seg frem mot neste valg. Da er det forståelig at partiet vil unngå for mange kompromisser i Stortinget med påfølgende forsvar av regjeringens politikk.

Den fornuftige, men like fullt krevende måten å unngå det på er foreslå alternative løsninger slik at regjeringspartiene (som tross alt er i mindretall) må strekke seg langt for komme noen vei. Etter Stortingets debatt om Jeløya-erklæringen fikk vi derimot den første bekreftelsen på at Gahr Støre har bestemt seg for en langt enklere strategi: Hvis regjeringen er for, skal Arbeiderpartiet være i mot.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 699,- i året,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 89,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1050,-

Bestill her