Arbeiderpartiet mangler mer enn en generasjon ledere

I det forrige århundre dominerte interessekonflikten mellom arbeid og kapital. Den tiden kommer ikke tilbake, og Arbeiderpartiets problemer har bare så vidt begynt.

Publisert Sist oppdatert

I en artikkelserie har Minerva gått gjennom hvordan interne konflikter, miljøsaken og EU-motstand har ført til at Arbeiderpartiet mangler en generasjon ledere, men mangel på gode arvtakere er bare ett av Arbeiderpartiets mange problem.

På starten av dette århundret suste den røde bilen til Michael Schumacher til seier etter seier i motorsportens høyeste divisjon. Den gangen må champagnekorkene ha sittet løst på bilverkstedet til Ferrari.

Ferrari var det første laget til å vinne Formel 1 fem ganger på rad. Men bak suksessen skjulte det seg et problem: Bilen var ikke først over målstreken fordi motoren, dekkene og aerodynamikken var bedre. Det var Schumachers eksepsjonelle sjåførtalent som drev dem fra seier til seier. Og i 2006 la Schumacher kjørehanskene på hyllen, noe som også markerte slutten på Ferraris dominans i motorsporten.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 699,- i året,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 89,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1050,-

Bestill her