Barn synes ikke det er urettferdig at den som har gjort mest arbeid, sitter igjen med størst gevinst, men det kommer ikke frem når man ikke skal gjøre annet enn å kaste terninger, skriver Pål Mykkeltveit.

Millionær og Monopol

I et fritt samfunn vil det finnes en og annen hotellmillionær. Det bør også Arbeiderpartiet ha interesse av å forklare sine velgere.

Publisert Sist oppdatert

Samfunnsdebatten i Norge forflates som kjent ytterligere for hver dag som går. Et av mange nye tegn på dette kom før påske da Arbeiderpartiet lanserte sitt nye brettspill «Privilegium». I en video partiet har fått laget, spiller noen barn dette spillet, som later til å være omtrent som Monopol, bare at spillerne tilhører ulike samfunnsgrupper og starter med ulik formue. Spillet er rigget slik at den som har mest fra før, vinner. Det synes barna er urettferdig.

Arbeiderpartiet skriver på Facebook at det å bruke sosiale eksperimenter og spill for å få frem urettferdighet er et effektivt grep som vi vet engasjerer. Spillet er testet på flere grupper barn og skal brukes ved forskjellige anledninger i kommunevalgkampen.

Pussig nok lagde Rødt en lik film, der en gruppe barn spilte Millionær, til valgkampen for to år siden. Arbeiderpartiet avviser beskyldninger om plagiat med at de ikke visste at Rødt hadde gjort noe lignende før etter at videoen var innspilt og vist på landsmøtet. Her vet jeg ikke helt hva som er verst: At Arbeiderpartiet bevisst plagierer Rødt, eller at de uten å være klar over det har begynt å bruke samme retoriske virkemidler som revolusjonære sosialister. Begge deler vitner om desperasjon.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS