NYHET

− Det å forlenge ordningen har fordelen at arbeidsgivere som tenker at de har en fremtid, men som ikke har råd til å ha ansatte nå, kan vente med det og ha rask tilgang på personale ved behov. Det er jo også dette som er hensikten med ordningen, sier Simen Markussen ved Frischsenteret til Minerva.

Utvidelsen av permisjonsordningen kan føre til at færre søker ny jobb

Men Simen Markussen ved Frischsenteret ser også fordeler ved å utvide permisjonsordningen for mange utsatte bransjer.

Publisert

Mandag ble det klart at opposisjonspartiene Ap, Sp, SV og Frp var blitt enige om en ny krisepakke for samfunnet. Med 106 mandater i Stortinget overkjører de fire partiene Erna Solbergs regjeringskonstellasjon. Blant de 23 punktene i krisepakken krever partiene at regjeringen utvider permitteringsperioden til 1. oktober, ikke 1. juli, som regjeringen ønsket.

− Vi er nå i en situasjon der vi sannsynligvis begynner å se slutten på denne krisen. Håpet er at landet kommer i gang igjen rundt sommeren. Hvorfor man da skulle forlenge permisjonsordningen til 1. oktober, og ikke nøyde seg med f.eks. 1. august, er jeg usikker på, sier seniorforsker ved Frischsenteret for samfunnsøkonomisk forskning Simen Markussen til Minerva.

Markussen mener det er både fordeler og ulemper ved en slik utvidelse av permisjonsordningen.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS