VM vil krone Messi

Lionel Messi er allerede tidenes beste fotballspiller. Men han har fremdeles ikke noen VM-tittel. Den mottar han 15. juli.  

Publisert   Sist oppdatert

Etter å ha tippet rett vinner i både Europamesterskapet 2012 og Verdensmesterskapet 2014, måtte jeg noe skuffet konstatere at jeg i likhet med de fleste bommet på vinneren av Europamesterskapet i 2016, Portugal.

Mitt tips var ikke ulikt mange andre, Tyskland. Sistnevnte var det beste laget, og burde vunnet mesterskapet, men som etter hvert har blitt mitt mantra i disse fotballtipsene: Fotball er en sport som er mye mer avhengig av marginer enn de fleste andre idretter – med den konsekvens at forholdet mellom hvem som leverer den beste prestasjonen, målt etter kvalifiserte sjanser til å score målet – og hvem som faktisk vinner kampen – ikke alltid samsvarer.

Men siden det er fryktelig vanskelig å vurdere hvem som har marginene med seg, får jeg holde meg til hvem jeg tror levere den beste prestasjonen sånn rent fotballfaglig. Det hender jo at det er en viss sammenheng mellom prestasjon og seier. Det er ikke tilfeldig at Barcelona har vunnet så mange titler som de har.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt månedsabonnement til 89 kr i måneden

Bestill her

Digitalt årsabonnement til 699 kr i året

Bestill her

Digitalt årsabonnement og kvartalstidsskrift til 1050 kr i året

Bestill her