NYHET

Det er ikke så enkelt som at rivning av eldre bygninger alltid fører til «styggedom», mener arkitekturhistoriker Ulf Grønvold.
Det er ikke så enkelt som at rivning av eldre bygninger alltid fører til «styggedom», mener arkitekturhistoriker Ulf Grønvold.

– Det er naivt å tro at problemene med dagens byutvikling skyldes gal stil

Arkitekt Ulf Grønvold mener arkitekturopprørets kritikk er av moderne stilarter er unyanserte, men ser også problemer med en arkitektstand som har blitt like dogmatisk som sine kritikere

Publisert

Jeg er litt usikker på hva som venter idet jeg ringer på døren til arkitekt og arkitekturhistoriker Ulf Grønvold i Uranienborgveien, rett bak Slottet.

Foranledningen til møtet er en e-post han har sendt Minerva der han påpeker at undertegnedes egen tekst om arkitekturopprøret dessverre var «lite imponerende» og «tynne greier». Ekstra avskrekkende er det at Grønvold er en mann som vet godt hva han snakker om.

Grønvold har skrevet flere bøker og mange artikler i tidsskrifter og aviser. Han var redaktør av tidsskriftet Byggekunst i tidsrommet 1983–1992 og samtidig redaktør av Arkitektnytt i 1992. Han var direktør for Norsk Arkitekturmuseum fra 1983. Ved opprettelsen av Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design var han seksjonsleder for arkitektur frem til 2010. Etter dette var han Nasjonalmuseets prosjektleder for det nye museumsbygget på Vestbanen frem til 2014. For tiden holder han på med en bok om norsk arkitekturs utvikling fra 1980 til i dag.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 699,- i året,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 89,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1050,-

Bestill her