KULTUR

Kjærlighet og forakt i polariseringens tid

I jakten på verdighet, fellesskap og Facebook-likes har forakt mot andre blitt et viktig virkemiddel. Det vil Arthur C. Brooks gjøre noe med.

<i>Love Your Enemies</i> av Arthur C. Brooks gir nyttige retningslinjer for hvordan man kan skape gode relasjoner, utvikle godt lederskap og legge til rette for en sunn kultur i mange forskjellige kontekster, spesielt i diskusjoner som kan være splittende og polariserende, skriver Linda Therese Utstøl.
Love Your Enemies av Arthur C. Brooks gir nyttige retningslinjer for hvordan man kan skape gode relasjoner, utvikle godt lederskap og legge til rette for en sunn kultur i mange forskjellige kontekster, spesielt i diskusjoner som kan være splittende og polariserende, skriver Linda Therese Utstøl.
Publisert Sist oppdatert

Det største problemet USA står overfor i dag, er ifølge Arthur C. Brooks at den politiske samtalen gjennomsyres av forakt. I Love Your Enemies – How Decent People Can Save America from the Culture of Contempt oppfordrer han leseren til å gjøre opprør mot denne kulturen.

Brooks – som kanskje er best kjent som tidligere president for den høyreorienterte tenketanken American Enterprise Institute – er professor på Harvard og jobber i krysningspunktet mellom økonomi, politikk og kultur. Love Your Enemies er den foreløpig siste i en rekke på elleve bøker fra hans penn – en liste som inkluderer to New York Times bestselgere.

Love Your Enemies er ingen akademisk utgivelse, men heller en selvhjelpsbok for en hel nasjon. Brooks argumenterer for hvorfor han mener den amerikanske kulturen lider av forakt både på et individuelt og et strukturelt plan, med henvisninger til statistikk og forsøk innenfor flere forskjellige fagfelt. Forskningen formidles på en enkelt og lettfattelig måte og er godt integrert som en del av narrativet i boken. Brooks har også inkludert flere personlige historier, erfaringer og anekdoter, noe som gjør boken lettlest og engasjerende. Som han selv skriver, det er de personlige historiene som frigjør stoffene i hjernen som gjør at vi bryr oss.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Digitalt årsabonnement og kvartalstidsskrift til 1050 kr i året

Bestill her