Kritiserte Norges deltagelse i Libya-bombingen på Stortinget

Den libyske menneskerettighetsaktivisten Asma Khalifa forventer ikke at Norge tar særlig selvkritikk for Libya-bombingen i 2011.

Publisert Sist oppdatert

– Gaddafi var i sentrum av alt, og med en gang han var borte kollapset alt: alle institusjoner var svake, bortsett fra oljeindustrien. Det er resultatet av mange år med diktatur og 20 år med sanksjoner. Så Libya var ikke det stabile landet hvor du bare kunne avsette diktatoren og tro at det skulle gå bra, sier Asma Khalifa.

Som en av talerne på Oslo Freedom Forum, er 28-åringen i hovedstaden for å tale om sitt arbeid som menneskerettighetsaktivist som jobber for å utvikle det sivile samfunnet i hjemlandet Libya. Et land som etter den arabiske våren i 2011 har slitt med å stabilisere seg etter bombingen fra NATO-intervensjonen etter mange år med diktatorisk styre.

– Libya slik det er nå gjør meg trist. Det er komplisert, men det vil ta tid å løse. Alle ønsker en rask løsning, og politikerne tenker kortsiktig fordi de må komme med politikk som kan oppnå mest mulig på kortest tid i valgperioden. Men det er ikke ansvarlig.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,- i året,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS