NYHET

Storbritannias transportminister anklaget denne uken EU for å skade landets vaksinasjonsprogram ved å komme med «misledende» uttalelser som sår tvil om AstraZeneca-vaksinen.

Storbritannia anklager EU-ledere for å ha skadet landets vaksineprogram med vaksineskepsis

Storbritannias transportminister Grant Shapps mener misledende uttalelser om AstraZenecas vaksiner har gjort skade på opptaket av vaksiner.

Publisert

Vaksinekonflikten mellom EU og Storbritannia fortsatte denne uken etter at den britiske transportministeren Grant Shapps anklaget EU for å skade landets vaksinasjonsprogram ved å komme med «misledende» uttalelser som sår tvil om AstraZeneca-vaksinen.

Ifølge Shapps skal færre briter ha benyttet seg av tilbudet om vaksinen etter at EU-ledere, som Frankrikes president Emmanuel Macron, stilte spørsmål ved dens effektivitet. Macron sa i slutten av januar at AstraZenecas vaksine nesten var ineffektiv for folk over 65 år. Selskapets daglige leder, Pascal Soriot, avviste påstanden.

«Det har uheldigvis vært flere ulike uttalelser fra Europa, inkludert villedende informasjon om disse vaksinenes effektivitet, som har blitt viklet ut, men ikke før de har gjort skade på antallet mennesker og opptaket av noen av vaksiner, som jeg syns er veldig uheldig», sa Shapps, ifølge Bloomberg.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS