Sylvi Listhaug

Sylvi Listhaug vil vurdere danske asylforslag

Justisministeren er positiv til de danske sosialdemokratenes asylutspill og kommer samtidig med et kraftig angrep på Arbeiderpartiet.

Publisert Sist oppdatert

Justisminister Sylvi Listhaug (FrP) svarer slik på Minervas spørsmål om hvorfor det er danske sosialdemokrater og ikke en regjering utgått av Frp som foreslår endringer av asylinstituttet.

– Fremskrittspartiet i regjering ønsker en strengest mulig asylpolitikk for å ha kontroll med grensene. Vi har de siste årene fått gjennomslag for historiske innstramninger, og er godt fornøyd med at antallet asylsøkere som kommer til Norge, nå er lavt, sier Listhaug.

Bli abonnent på Minerva, høyresidens nettavis: Kun 1,- første måneden!

Vil diskutere forslag

I motsetning til Høyres innvandringspolitiske talskvinne Kristin Ørmen Johnsen er Listhaug positiv til at Socialdemokratene i Danmark vil hente ut flyktninger fra flyktningleire og samtidig stenge adgangen til å søke asyl på dansk jord. Partileder Mette Fredriksen tok i går til orde for at Danmark skal opprette egne mottakssentre for flyktninger i andre land.

– Vi vil selvsagt vurdere alle forslag til en restriktiv innvandringspolitikk som holder antallet asylsøkere uten beskyttelsesbehov på et lavest mulig nivå. Som det fremgår av regjeringsplattformen, er en av mulighetene vi må se på å – i samarbeid med EU – opprette asylsentre utenfor Europa.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS