Bachmentum i Iowa

Reportasje: Michele Bachmann er nok Tea Party-dronningen, men det var hennes kristenkonservative appell som ga henne en knapp seier i Ames.

Publisert Sist oppdatert

Reportasje:   Michele Bachmann er nok Tea Party-dronningen, men det var hennes kristenkonservative appell som ga henne en knapp seier i Ames.

”Jeg tok henne i hånda, og jeg tror ikke jeg skal vaske meg på en stund!” Mannen i 60-åra hadde nettopp hilst på Michele Bachmann, kongresskvinnen fra Minnesota som stiller som republikansk presidentkandidat, og nå fortalte han entusiastisk vennene om opplevelsen. Kameraten, som tidligere på dagen hadde hilst på Sarah Palin, utbrøt: ”Søren, nå er det uavgjort!” Det var dagen før den tradisjonsrike strawpollen i Ames, Iowa, og Bachmann hadde momentum.

Thaddeus McCotter derimot, den tørrvittige kongressmannen fra Michigan som også stiller som presidentkandidat, fikk samme dag gå uforstyrret fram til scenen på The Iowa State Fair. Kort tid i forveien hadde vi parkert i hagen til en hyggelig dame like ved festivalområdet, og McCotter kom ut av bilen ved siden av. Damen hadde ikke peiling på hvem han var, men når hun fikk vite at hun hadde en presidentkandidat i hagen lyste hun opp, og ropte til mannen sin at han måtte å skaffe henne et kamera, og det litt kvikt. McCotter virket oppriktig overrasket over reaksjonen, og smilte så godt han kunne.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,- i året,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS