EDB i eventyrland

Byplanleggere som verken har islamistisk terror eller sosialistisk vanstyre i verktøykassen, kan utrette omtrent det samme om man kombinerer EDB med fortetting.

Publisert Sist oppdatert

OK, Sir! I will make a correction», svarer drosje- sjåføren på en gebrokken sørindisk aksent. Vi har akkurat bekjent vår misnøye med sjåførens seneste veivalg om å kjøre drosjen ut av den opphøyde motorveien som strekker seg gjennom Bangalore.

I stedet er bilen nå på vei inn i en rekke smågater som strekker seg gjennom bykjernen. Her oppholder det seg flere kyr enn hva du vanligvis kan se av syklister i Oslo. Og til tross for at denne firbeinte indiske helligdommen som regel orienterer seg langt bedre i trafikken enn sin tohjulte norske motpart, oppleves dette veivalget likevel som noe upraktisk.

Utviklingen av Bangalore er nemlig noe helt for seg selv. Da britene slurpet i seg sin siste gin & tonic og overlot byen til selvstyre i 1947, var den kjent som «The Garden City of India» og hadde knappe 700 000 innbyggere. I dag har man langt på vei mistet tellingen over folketallet, men det anslås at det bor omtrent 12 millioner her. Syv millioner av dem har kommet til byen siden årtusenskiftet, da man startet med det vi den gang kalte EDB, men som nå omtales som IT.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Digitalt årsabonnement og kvartalstidsskrift til 1050 kr i året

Bestill her