Trumps metode på Twitter: – Å skrive med store bokstaver, utropstegn og skrivefeil virker autentisk og ekte, sier Gunn Enli. Foto: Gage Skidmore [CC BY-SA 2.0].

Twitterpresident Trump

– Twitter-formen til Trump passer godt til en populistisk og fragmentert ideologi, sier professor Gunn Enli, som kaller Trump en autentisk amatør.

Publisert

Donald Trump lovet i fjor at han skulle slutte med Twitter-meldingene hvis han ble valgt til president. Tvitringen var ikke «presidential», sa han. Det er han neppe alene om å mene, men det har foreløpig ikke fått ham til å slutte å tvitre. Tvert imot. Trump tvitrer fremdeles som om det var valgkamp. Hvorfor gjør han det?

– Trump-kampanjen har vist at det er flere enn én måte å bruke sosiale medier på, og at profesjonalisering av kommunikasjonsarbeidet ikke er den eneste løsningen, sier Gunn Enli, professor ved Institutt for medier og kommunikasjon ved Universitetet i Oslo.

Hun påpeker at president Obama også var en flittig Twitter-bruker, men at Trump skiller seg sterkt fra Obama i måten han bruker det sosiale mediet på.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS