Foreldrekampen

Homofile foreldre er ikke bedre enn heterofile foreldre.

Publisert Sist oppdatert

All you need is love, synger Beatles. Det gjelder ikke når barn skal unnfanges, skal vi tro stortingspolitiker (Ap) Anette Trettebergstuen, som før jul fortalte at hun skal ha barn med en homofil venn av seg. I et intervju i VG forteller hun at fraværet av en kjærlighetshistorie er et veldig godt utgangspunkt for å få barn: «Vi har ikke vært kjærester, vi har ikke vært gjennom noe brudd og det ligger ingen såre følelser i bunn. Jeg tror det er et veldig godt utgangspunkt.»

Det er positivt at Trettebergstuen deler sitt privatliv i offentligheten og dermed utfordrer og skaper diskusjon om det tradisjonelle familiebegrepet. Men det er naivt av henne å hevde at to kompiser har et bedre utgangspunkt for å få barn enn et kjærestepar. Hvis følelsesløse forhold produserer de beste forutsetningene for å få barn, egner ikke vennskap seg heller, for vennskap bygger også på følelser.

Man må ikke snakke ned andres måte å få barn på, for å rettferdiggjøre sitt eget. Det er ikke foreldrenes legning som avgjør om barnet får et godt utgangspunkt i livet. Å oppdra et barn er krevende og utfordrende. Uten kjærlighet i bunn vil uenigheter mellom foreldrene by på problemer.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 699,- i året,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 89,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1050,-

Bestill her