Staurseth mot BDS-bevegelsen: kunnskapsløshet eller svertepropaganda?

I sin artikkel «Lars Gules tredje front» i Minerva 31.03 kommer Ivar Staurseth med en rekke uriktige påstander og grove beskyldninger mot BDS-bevegelsen.

Publisert Sist oppdatert

Staurseths artikkel, et sammensurium av temaer og usammenhengende argumenter, er i utgangspunktet et forsøk på personlig polemikk mot Lars Gule. Det personlige får Gule selv svare på. I dette tilsvaret vil jeg som styreleder i BDS Norge korrigere Staurseths uriktige påstander.

Staurseth skriver at «Gule er selv aktiv i BDS, som kjemper for akademisk og kulturell boikott av alle israelere. Det hjelper ikke hva disse israelerne mener om konflikten, grenser, bosettinger og fandens oldemor. Det handler heller ikke om hva de gjør i praksis. I egenskap av sin nasjonalitet – en variabel mange av oss ikke kontrollerer – skal de være persona non grata». Min utheving

Hvor får Staurseth dette fra? Det er riktig at Gule er aktiv i BDS Norge, men at bevegelsen er for akademisk og kulturell boikott av alle israelere? Er det snakk om bevisst løgn eller elendig journalistikk? En av delene er det, for påstanden er helt gal.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 699,- i året,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 89,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1050,-

Bestill her