Begjær

Når jeg forlater festen for heller å gå alene i regnet under gatelyktene til sidegatene der disse stedene ligger. Hva er det for noe? Hva forteller det om hva begjæret er?

Publisert Sist oppdatert

"Når jeg forlater festen for heller å gå alene i regnet under gatelyktene til sidegatene der disse stedene ligger. Hva er det for noe? Hva forteller det om hva begjæret er?"

I anledning Hanne Ørstaviks utgivelse av sin nye bok, "Det finnes en stor åpen plass i Bordeaux", republiserer vi hennes artikkel fra Minervas papirutgave nr. 4-2012, med tema "Synd". 

Den siste helgen i september er jeg på bokmesse i Göteborg. Det er fire dager i en gigantisk messehall, det er vip-lounge, det er P.O. Enquist, Åsa Moberg, Kirsten Hamman og Jan Guillou. Fredag kveld er det buffet på Börsen, en gigantisk gourmet-mingling arrangert av messen og Göteborg by. Man melder seg på og får et inngangskort, flere uker før, i posten. Det begynner klokka åtte, og varer til ti. Jeg ankommer presis, har pyntet meg, har kortet i hånden. Litt over ni blir jeg rastløs. Jeg har drukket vin, spist rå fisk og østers med tabasco, da en svensk kollega inviterer meg videre til Glänta’s fest på Stora teatern, Avenyn. Om jeg vil med dit? Med DJ og dans hele natten, sier hun. Ja, sier jeg, klart jeg vil.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,- i året,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS