KOMMENTAR

Hva om innvandringskritikerne og klimaorganisasjonene byttet plass?

Ville vi da akseptert en liten dose overvåkningssamfunn i det godes tjeneste?

Publisert Sist oppdatert

Se for deg at vi i en tenkt verden våkner opp til at Norge har fått en stor og innflytelsesrik innvandringskritisk intelligentsia. Denne intelligentsiaen består av flere ulike interesseorganisasjoner og tenketanker, som også har sikret seg rikelig med penger fra både statskassen og veldedige stiftelser – og er totalt dominerende i det offentlige ordskiftet.

Til tross for sin prominente stilling er dette miljøet likevel ikke fullt ut fornøyde med tingenes tilstand. I ulike avkroker på internett finnes det nemlig fremdeles noen som sprer myter om at innvandring er kulturelt berikende og potensielt gunstig for statsfinansene. Denne desinformasjonen er potensielt skadelig, tenker den innvandringskritiske intelligentsia: den kan gjøre det vanskeligere å få til den totale systemomleggingen av politikken som er nødvendig for å stanse innvandringen. Velgere kan la seg forvirre, og politikerne kan la seg presse til ikke å sende ut barnefamilier. Kort sagt: Vår bærekraft som nasjon står på spill.

For å bøte på dette problemet utvikler derfor en av de mest prominente innvandringskritiske organisasjonene dataprogrammer som bruker kunstig intelligens for å overvåke og kartlegge dem som uttaler seg villedende om innvandring på sosiale medier. Verktøyet identifiserer flere hundre kilder til slik desinformasjon, slik at dette kan fremvises for alle som skulle bli forledet til å tro på noe annet enn det dominerende narrativet i vår nye innvandringskritiske hverdag.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,-
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS