«Løsarbeidersamfunnet» er en bok som bør leses med kritiske briller

I følge SSB sine tall fra 2017, trives 9 av 10 nordmenn på jobb. Bedriftsledere vil ha faste ansatte. Hvorfor diskuteres ikke løsarbeidersamfunnet ut fra den reelle virkeligheten?  

Publisert Sist oppdatert

Line Eldring og Elin Ørjasæter har kommet med et oppspark til det de anser som et den viktigste debatten foran stortingsvalget 2021: Hvordan kan vi bremse utviklingen av løsarbeiderssamfunnet?

Eldring er tidligere Fafo-forsker og jobber nå som rådgiver i Fellesforbundet, og Ørjasæter er førstelektor på HR-linjen ved Høyskolen Kristiania. Forfatterne deler bekymringen for utviklingen i arbeidslivet, men har ulikt syn på løsningene.

Boken er et bidrag til den pågående debatten om arbeidslivet, hvordan tilstanden er – og dernest, hvordan dette skal reguleres. Tittelen står seg ikke i forhold til innholdet i boken, da forfatterne flere steder presiserer at vi er langt fra et løsarbeidersamfunn i Norge. Forfatterne sier selv at de maler fanden på veggen, og at boken er ment som et varsko om at de politiske løsningene fremover må endre utviklingen.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 699,- i året,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 89,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1050,-

Bestill her