NYHET

Helseminister Bent Høie og helsedirektør Bjørn Guldvog redegjør på regjeringens pressekonferanse 28. september.
Helseminister Bent Høie og helsedirektør Bjørn Guldvog redegjør på regjeringens pressekonferanse 28. september.

Varsler nye tiltak i Oslo og omkringliggende kommuner

Helseminister Bent Høie ber Oslo og omkringliggende kommuner om å innføre nye tiltak. Om kommunene skulle unnlate å gjøre det, vil regjeringen kunne fatte en nasjonal beslutning om mer omfattende smitteverntiltak.

Publisert

På en pressekonferanse i dag uttalte Bent Høie at han forventer at Oslo kommune vil innføre nye smitteverntiltak for å få kontroll på smittesituasjonen i hovedstaden.

– Vår erfaring er at tiltak fungerer, og at det er bedre å være tidlig ute med tiltak for å begrense smitten, sa helseministeren.

Høie uttrykte også en bekymring for at smitten skulle spre seg ut av Oslo, og forårsake et regionalt og senere nasjonalt utbrudd. Han viste til at Helsedirektoratet på fredag oversendte Oslo kommune en liste over aktuelle tiltak, og at regjeringen på kort varsel også kan fatte vedtak om disse.

Dersom Oslo kommune ikke innfører nye smitteverntiltak, vil det derfor kunne få den konsekvens at regjeringen likevel vil fatte beslutning om det.

Tiltak i omkringliggende kommuner er også aktuelt

Under pressekonferansen annonserte også Høie at nye tiltak kan bli aktuelt i de omkringliggende kommunene, og at Helsedirektoratet og FHI allerede har vurdert dette spørsmålet.

Helseministeren har på bakgrunn av dette innkalt alle kommunene som inngår i arbeidsmarkedsregionen rundt Oslo for å diskutere situasjonen.

Han understreket at regjeringen også i kommunene rundt Oslo vurderer å fatte beslutning om nye tiltak, dersom kommune selv ikke tar beslutning om det.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,- i året,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS