Høies ruspolitiske paradigmeskifte

Helseminister Bent Høie tar til orde for et paradigmeskifte i norsk ruspolitikk. Det skal han ha massiv ros for.

Publisert Sist oppdatert

«I dag er forbudet mot bruk, besittelse og salg av narkotika et teoretisk fenomen. Mitt ønske er at politiet skal håndheve dette forbudet. Vi må sende et signal om at narkotika av enhver type er uakseptabelt i vårt samfunn. Dagens praksis har ikke bidratt til å hindre nyrekruttering til narkotikamiljøene, og den har heller ikke gjort noe for å hjelpe dem som allerede er i miljøet. Jeg mener det er på tide å gjøre det åpenbare, å praktisere nulltoleranse i henhold til lovens bokstav.»

Utdraget er hentet fra et blogginnlegg med tittelen «Nei til narkotika!», hvor Høyres leder Erna Solberg la an tonen for 2007-valgkampen allerede i februar. I april 2007 ble budskapet fulgt opp med interpellasjon i Stortinget hvor Høyres justispolitiske talsmann tok til orde for «en lovendring som åpner for at det kan avkreves urin- eller blodprøve av alle, uansett alder, som mistenkes for å bruke narkotika».

Med det klare syn at «samfunnet har gått for langt i å akseptere slik virksomhet» og at «vi trenger realisme fremfor snillisme» setter Høyre i gang valgkampen med nulltoleranse mot narkotika som en av våre kjernesaker.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,- i året,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS