NYHET

Biden med kontroversiell presidentordre om transkjønn

En av presidentens første handlinger er ytterligere å dele landet, mener den amerikanske kommentatoren Andrew Sullivan.

Publisert Sist oppdatert

Med det samme Joe Biden tiltrådte som USAs president, signerte han en rekke såkalte «presidentordre». Dette er bestemmelser, gitt av den sittende presidenten, som ikke går gjennom Kongressen, men som føderale myndigheter likevel må følge opp. Det er imidlertid strid om hvordan slike presidentordre kan brukes; de ender derfor ikke sjeldent opp i rettsvesenet.

Særlig én av Bidens presidentordre er blitt kontroversielle – og det er presidentordren som handler om forebyggelse og bekjempelse av diskriminering basert på kjønnsidentitet og seksuell orientering. Her står det blant annet:

Alle personer skal behandles med respekt og verdighet og skal kunne leve uten frykt, uansett hvem de er eller hvem de elsker. Barn skal få lære uten å bekymre seg for om de vil bli nektet tilgang til toaletter, garderober eller sportsaktiviteter. Voksne skal vite at de kan få tjene til livets opphold og forfølge en yrkesvei uten å bli avskjediget, miste arbeidsansvar eller bli dårlig behandlet på grunn av at de er de de er eller dem de går hjem til, eller fordi måten de kler seg på ikke samsvarer med kjønnsbaserte stereotypier. Folk skal få tilgang til helsetjenester og kunne sikre tak over hodet uten å bli utsatt for kjønnsdiskriminering. Alle personer skal få lik behandling i henhold til loven, uansett kjønnsidentitet eller seksuell legning. [...] Det er min administrasjons policy å forhindre og bekjempe diskriminering på grunnlag av kjønnsidentitet eller seksuell legning, og fullt og helt håndheve Title VII og andre lover som forbyr diskriminering på grunnlag av kjønnsidentitet eller seksuell legning.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS