KOMMENTAR

Det er merkelig at KrF ikke har tenkt seg bedre om og hatt en bedre strategi for enten å blokkere for eller håndtere og styre utviklingen i bioteknologien. Det er jo et parti som har kristent menneskeverd som sin bærebjelke, skriver Pål Mykkeltveit.

KrF er nå irrelevant

Etter liberaliseringen av bioteknologiloven finnes færre gode argumenter for å stemme KrF.

Publisert

I en viss forstand er endringen av bioteknologiloven, som stortingsflertallet sist uke presset på regjeringen, en lenge varslet katastrofe for KrF. I rykk og napp har det gått denne veien i lang tid. Nå kom det et nytt rykk.

Likevel er jeg er overrasket over at KrF ikke protesterer enda sterkere. Og ikke minst er jeg er overrasket over at partiet ikke har hatt en bedre plan for å trenere utviklingen. Med innføringen av NIPT-tester tidlig i svangerskapet snakker vi tross alt om en reform som for eksempel vil gå langt i retning av å utrydde Downs syndrom i Norge. I Danmark og på Island aborteres henholdsvis 97–98 og nærmere 100 prosent av fostre med denne diagnosen, ifølge Eivor Andersen Oftestad i Dag og Tid. Den etiske balansegangen mellom foreldrenes rett til å dra nytte av genetisk kunnskap og et samfunn som har plass til alle, forrykkes kraftig til fordel for førstnevnte. I praksis vil vi få et sorteringssamfunn.

KrF nøyer seg med noen kronikker der gamle argumenter blir gjentatt.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS