NYHET

.

Norske forskere har oppdaget nye egenskaper ved koronaviruset

Birger Sørensen er fra før av kjent for sitt arbeid med å utvikle en vaksine for HIV. Nå mener han å ha oppdaget ny egenskaper ved koronaviruset, som kan bli avgjørende for å utvikle en vaksine mot sykdommen.

Publisert Sist oppdatert

I en ny forskningsartikkel som har blitt akseptert og publisert på nett av det prestisjetunge Cambridge Quarterly Review of Biophysics, hevder norske forskere å ha oppdaget nye egenskaper ved viruset som forårsaker Covid-19.

Artikkelens hovedforfatter er Birger Sørensen, som fra tidligere av er kjent for sitt arbeid med å utvikle vaksiner og behandlingsformer for HIV. Sørensen og hans kolleger A. Susrud og A.G. Dalgleish, som alle er tilknyttet det norske selskapet Immunor, har gjort flere funn de mener vil være avgjørende for å kunne utvikle en sikker og effektiv vaksine mot sykdommen.

– For å oppsummere så har vi oppdaget nye egenskaper ved viruset som kan forklare hvorfor pasienter som blir smittet av sykdommen får et annet sykdomsforløp enn SARS, forklarer Sørensen, når Minerva intervjuer ham på telefon fra hans laboratorium i Skien.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS