NYHET

Oslo Frp har fremmet et resolusjonsforslag som omhandler hvordan de mange tiltakene som er iverksatt i forbindelse med koronakrisen skal finansieres. Bistand er et av punktene i resolusjonsforlaget, forteller Christian Tybring-Gjedde. Partiets sentralstyre skal behandle resolusjonen i dag.

– Godhetsposørene har fått dominere lenge nok

Uten en trygg og vekstkraftig økonomi i velutviklede land vil all bistand på sikt forsvinne, uttaler Christian Tybring-Gjedde.

Publisert

I et brev til regjeringen uttrykket landets største bistandsorganisasjoner mandag bekymring for at koronakrisen vil føre til kutt i bistanden.

Onsdag avviste imidlertid utviklingsminister Dag-Inge Ulstein at koronakrisen vil få konsekvenser for norsk bistand. I en e-post til Minerva uttrykte han samtidig bekymring for konsekvensene av koronakrisen dersom den rammer fattige land med like stor styrke som her hjemme.

– Jeg kan love at Norge skal fortsette kampen for en bedre verden for de aller fattigste. Korona berører hele verden. Nå er tiden for internasjonal solidaritet, ikke nasjonal alenegang, skriver han videre.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS