NYHET

Utviklingsminister Dag-Inge Ulstein.
Utviklingsminister Dag-Inge Ulstein.

Bevilger 128 millioner kroner til internasjonalt vaksinesamarbeid

For hver vaksine Norge kjøper til seg selv gjennom samarbeidet, skal et tilsvarende beløp gå til å å kjøpe vaksiner til lavinntektsland.

Publisert Sist oppdatert

Norges regjering har i dag bekreftet at Norge vil delta i det internasjonale Covax-samarbeidet sammen med EU for å sikre global tilgang til covid-19-vaksiner.

Sammen med Island vil Norge bidra med 64 millioner kroner til Covax-fasiliteten, noe som tilsvarer opsjoner på 2 millioner vaksinedoser. I tillegg vil det bli satt av ytterligere 64 millioner kroner for å sette fasiliteten i stand til å starte innkjøp av tilsvarende antall vaksinedoser til lavinntektsland.

I en pressemelding fra Regjeringen uttaler utviklingsminster Dag-Inge Ulstein at han «er glad for at Norge fortsetter å bidra raust i pandemi-dugnaden gjennom denne avtalen. Vårt bidrag til Covax-fasiliteten er med på å sikre at også de som lever i lavinntektsland får tilgang til vaksiner». Og at «det er i alles interesse å sikre en rettferdig fordeling».

Deltagelsen i Covax er imidlertid bare en av ordningene Norge deltar i for å sikre tilgang på vaksiner til egen befolkning.

Den største avsetningen til norske vaksinekjøp er gjennom EUs samarbeid for fellesvaksinekjøp til unionens medlemsland.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,- i året,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS