NYHET

«Selv om episenteret for pandemien for øyeblikket er Europa, er vi svært bekymret for at den snart vil nå menneskene i fattige og svært sårbare land», skriver representantene for Norges største bistandsorganisasjoner i et brev til statsministeren og utenriksministeren. De ber regjeringen øke bistanden for å bekjempe koronaviruset.

Bistandsorganisasjoner ber om mer penger

I et brev til regjeringen uttrykker landets største bistandsorganisasjoner mandag bekymring for at koronakrisen vil føre til kutt i bistanden.

Publisert

I brevet, som er undertegnet av representanter for de største bistandsorganisasjonene (Flyktninghjelpen, Kirkens Nødhjelp, Norsk Folkehjelp, Redd Barna og Røde Kors), advares det mot å kutte bistand for å finansiere korona-innsatsen i Norge.

I brevet manes det derimot til en global dugnad i kampen mot korona, og de store norske hjelpeorganisasjonene utfordrer i stedet regjeringen til å øke bistanden for å bekjempe den globale pandemien fra koronaviruset, i påvente av at pandemien skal spre seg til fattige land.

«Selv om episenteret for pandemien for øyeblikket er Europa, er vi svært bekymret for at den snart vil nå menneskene i fattige og svært sårbare land», står det å lese i brevet som ble sendt til statsministeren og utenriksministeren forut for regjeringens budsjettkonferanse tidlig denne uken.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS